• Charmaine Brown

Thanksgiving

I mange år har jeg afholdt thanksgiving til glæde for mine venner og familie.


Hvorfor? Du er jo ikke amerikaner...

Da jeg boede i mit hus og havde masser af plads, der elskede jeg at holde fester. Der var nærmest fest hver måned og så var der lige et hul i november, så selvom det ikke hører hjemme i Danmark, så blev det til en thanksgiving fest.


Dog er det bare en undskyldning til at spise og drikke og hygge med de bedste.


Hvornår gør du det så?

Her i 2021 holder jeg det, den 20. november, selvom det i USA er den tredje torsdag i november. Jeg holder det næsten altid lørdagen efter USA, for så er jeg sikker på at folk har fri til at hygge sig.


Hvem er så inviteret?

Hvert år sender jeg invitationerne ud, nærmest pinligt tidligt, til alle der har deltaget før med få undtagelser. De får et par uger til at melde sig til eller fra. Derefter inviterer jeg andre hvis der er pladser tilbage. I år er vi 14 mennesker der skal samles.


Hvad spiser i så?

Som regel er menuen rimelig traditionel thanksgivingagtig og det er sjældent at retter bliver skrottet. Så menuen er næsten det samme som min første thanksgiving...


Jeg står altid for fugl, et par år var det to, men de fleste år har det lykkedes mig at finde en der var stor nok.


Nu bor jeg i en lille lejlighed, og min ovn er ikke så stor... Men det lykkedes mig at få en 10kgs kalkun ind, sidste år, så mon ikke det lykkedes i år igen.


Hvad er dine traditioner så?

Jeg fik sidste år indført at som en del af bordkortet, så havde jeg pakket et takkebrev ind til hver gæst. Det blev modtaget så fint af mine gæster, og der var ovenikøbet et par tårer.

Så den har jeg taget med i år også.


Derudover vasker vi op i hånden, da opvaskeren ikke kan følge med, og slet ikke den jeg har nu. Det har foldet sig ud på flere forskellige måder, men som regel er det en selskabsleg der der sparker gang i opvasken.


Ellers tror jeg ikke at der er noget der går igen, udover maden...


Er det ikke meget arbejde?

Jo, det er det, men heldigvis tager alle retter med, eller ingredienser, eller ting der skal bruges... Så for mig, står den på at lægge lejlighed til, dække bord, fugl og sovs.


Og så trækker jeg lod med retterne og sender invitationer ud.


Det synes jeg ikke er så galt...


Hvorfor i alverden skriver du dette blogindlæg?

Jeg synes det er sjovt at halloween har sneget sig ind på danskerne, men ikke thanksgiving. Det er lækker mad og en undskyldning for at hygge.


Jeg elsker tanken om en dag (selvom det ikke burde være nødvendigt) hvor vi siger tak til vores kære, ikke en dyt at gøre med sure englændere og alt for venlige indianere at gøre.


Jeg håber at flere vil adoptere denne dag til at sprede lidt positivitet...