• Charmaine Brown

Sociale medier

Der er næsten så mange forskellige sociale medier at de ikke kan tælles. Nogle bliver kæmpe store, nogle forsvinder lige så hurtigt som de kom.


Her får du en lille guide til de mest gængse, hvor du så kan se hvad der passer til dig.


Facebook

Dette er klart den største. Facebook startede med at være til kun college studerende i USA. Nu er det for alle over 13 år. Facebook er til dig der vil finde dine gamle venner og holde kontakten over grænser og store distancer. Der er masser af lokale grupper, samt sider med fis og ballade. Man kan dele billeder, videoklip og beskeder. Facebook kan kombineres med messenger så man kan skrive privat med venner.

Instagram

Dette medie er for at dele billeder og kommentere på hinandens billeder. Du kan også lave historier hvor du laver en række billeder der fortæller en historie. F.eks hvis du fejrer fødselsdag, kan du tage en selfie, et billede af kagen, dine gæster, gaverne, maden...osv. Man kan også sende privat beskeder.


Det er vigtigt altid at spørge om lov før du poster billeder af andre eller deres børn.

Twitter

Dette medie er ikke "særligt" populært i Danmark. Dog er der stadig mange der har det. Det er primært til offentlige beskeder, og nu også billeder. Som regel noget der har en nyhedsværdi.

Man kan også sende privat beskeder.

Skype

Denne app/hjemmesidegiver dig lov til at sende private beskeder samt lave videoopkald til folk du har nummer eller kaldenavn på.

Pinterest

Dette er et medie hvor du kan dele billeder/Idéer. Du kan lave "boards" med billeder. Det er samlinger. Hvis du skal klippes ved frisøren for eksempel, kan du samle inspiration på pinterest, og samle en masse billeder i "mapper". Eller hvis du skal indrette dit soveværelse, have en ny tatovering, holde picnic, eller fejrer noget. Der er flere billeder/idéer end du kan forestille dig.

Husk på de sociale medier at altid respektere andre, samt holde en god tone. Jeg skriver et helt indlæg til hvert enkelt medie, samt et indlæg om etikette på nettet.


Jeg håber det kunne bruges.


/Charmaine

0 views0 comments

Recent Posts

See All
© Copyright 2020 Charmaine Brown | www.charmainebrown.org