• Charmaine Brown

Psykisk velvære

Hvor er du nu?

Jeg har det forholdsvist meget stabilt. Jeg er i gang med at blive trappet ud af medicin og det går fint uden de vilde bivirkninger. Der er kun et præparat tilbage.


Jeg har let til depression, og det dukker da også op en gang i mellem. Jeg bliver overfaldet af følelsen at jeg er helt alene og at der ikke er nogen der holder af mig. Men sådan har jeg det heldigvis ikke til dagligt.


Min OCD er der kun meget lidt i forhold til hvis man så mig i 2012. Jeg har styr på mine tanker og handlinger nu. Nu bøvler jeg kun med lidt rengøringsvandvid.


Og det skal jeg sige dig, det er ikke sjovt når kroppen er i udu. Jeg vil rigtig gerne have det på en bestemt måde men jeg får kun gjort mine gulve rene en gang hver fjortensdag, når min rengøring kommer. så jeg må lide i 12 dage til at de kommer igen.


Jeg kommer hos en behandler hver 4. uge og det hjælper mig meget.


Hvor har du været?

Tilbage i 2012 fik jeg et sammenbrud. Jeg mistede alt jeg havde, job, mand, hus, bil, hund...etc. Jeg tog til København for at starte på ny.


Jeg har altid været lidt bims, det eksploderede bare i 2012. Jeg fik giga stress på jobbet og mit forhold kørte af helvede til, så jeg opsøgte en psykiater, han sagde bare "Du har jo det hele... Hvad er dit problem?"


Og ja... jeg havde alt. Jeg havde ovenikøbet et stort sort hul indeni. Og der var intet godt i verden der kunne fylde det hul.


Efter jeg flyttede til København, og derefter Frederiksberg er der virkelig kommet skub på min behandling og jeg har fået det meget bedre.


Hvorfor skal jeg høre om dine problemer?

Jeg synes det er vigtigt at have en dialog om tingene, og specielt psyken og psykiske lidelser/sygdomme er folk lidt forskrækkede til at tale om.


Du kan jo ikke vide om din mor/søster/datter/kollega/veninde er sådan en som mig, som bare holder det inde i årevis. Og ved at vi alle bliver bedre til at tale om det, jo nemmere er det for sådan et menneske at træde frem med deres problemer.