• Charmaine Brown

17 ting du skal rengøre nu

Der er mange ting vi glemmer at rengøre på daglig basis. Men de skal nu gøres rene bare en gang i mellem...


Under ting...

Det kan godt være jeg gør meget rent, men jeg er ikke så flittig til at gøre rent under ting.

Her skal du tænke: Sofa, seng, hårde hvidevarer osv. Jeg bruger en klud på et kosteskaft. Does the trick.


POC - Points of contact

Der er flere ting der går ind under denne kategori, da der er mange ting vi piller ved i løbet af en dag i vores hjem. Der er mange flere, men her er tre eksempler.


Stikkontakter

Hvis de ikke bliver rengjorte med jævne mellemrum kan stikkontakter, lyskontakter og lignende være en rigtig bakteriespreder. Her bruger jeg husholdningssprit eller håndsprit til at rengøre, efter jeg har været der med en klud med universal rengøring for at fjerne syneligt skidt.


Køkkenlågehåndtag

Som med de andre POC, så spreder de mange bakterier, hurtigt. Her kan der hvis man ikke praktiserer god køkkenhygiejne også være fare for salmonella og andre madrelaterede infektioner.


Dørhåndtag

Der er måske ikke så mange mennesker der kommer ind og ud af vore hjem efter udbrudet af COVID-19. Men det gør det bare mere vigtigt at huske dørhåndtagene når vi gør rent.


Hårde hvidevarer

Nogle gange tænkte jeg: "De rengører jo andre ting så må de være selvrensende".

Det er meget forkert.


Vaskemaskine

Prøv at tænk på alle de ting din vaskemaskine bliver budt, at vaske. Med tiden ophober der sig ulækre ting og sager i hjørner og gummilister, og de forsvinder altså ikke af sig selv. Her brugte jeg Dr. Beckmanns vaskemaskinrens, men nu bor jeg i en bolig med vaskeri, så det er ikke længere nødvendigt. Så håber jeg bare når jeg nu deler maskiner med andre menneskers smuds at de bliver renset, bare en gang i mellem.


Tørretumbler

Ja den bliver også beskidt... Hvis du har en kondenstørretumbler bliver vandbeholderen rigtig ulækker. og hvis du har en med udtag skal du huske at fjerne det nuller der sætter sig da det kan være en brandfare. Husk gummilister.


Køleskab

Jeg rengører mit køleskab en gang om ugen.


gif

Jeg synes det er vigtigt, da det er et sted der får meget trafik af ting udefra... Tænk lige på den pakke hamburgerryg du lige har købt i Rema; hvor mange har lige rørt ved den?!?!?

Det er mega ulækkert. Så udover en ugentlig rengøring, så husk at desinficer.


Fryser

Der er lige så meget trafik til fryseren som køleskabet. Hvis du er som mig og pakker alting om, i fryseposer, så er det lidt mindre. Men ikke meget. Jeg afrimer en gang hver anden måned, ca.


Når jeg har slukket fryseren og alt is er fjernet/smeltet, så disinficerer jeg med husholdningssprit og venter med at tænde til den er helt tør.


Ude

Vi skal også huske udendørsarealer.


Altan/Terrasse

Hvis du har trægulv på din altan/terrasse så er det en god idé at fjerne alger hvert forår, da gulvet ellers bliver glat. Vask lamper osv.


Om foråret fjerner jeg også spindelvævfra mit altanloft (min er "indbygget), gør klar til planter og vasker min regnrende i gulvet. Jeg laver et blogindlæg til foråret om hvordan jeg klargører min altan, med flere detaljer.


Vinduer

Mine vinduer har små ventiler i toppen af ruden. Der kommer der støv, små insekter og alt muligt sjov ind i løbet af året... Dem blæser jeg rene med luft på dåse købt i Silvan. Jeg pudser vinduer ret tit, og ca hver anden gang rengører jeg også kanter på vinduerne og karmene. her bruger jeg bare universal spray, en svamp og en klud.


Armaturfilter

Der er sådan en lille dut du kan skrue af dine vandhaner, den kigger jeg til en gang i mellem da den kan blive fyldt med alt muligt nederen skidt. Jeg lægger dem i eddike natten over for at fjerne kalk og desinficere.


Skraldespande

Den siger lidt sig selv, men hvornår rengjorde du sidst din?

Jeg har et posestativ under vasken, og der rengører jeg ret tit da min OCD går helt amok på lige det område.


Jeg har også min biospand og toiletspand.


Til alle nævnte bruger jeg klorin! Og det er de sidste steder hvor jeg stadig bruger hård kemi sammen med toilettet.


Tandbørsteholder

Uanset om du bruger et glas eller om du har en decideret holder, så skal den rengøres nu! Jeg plejer at putte min i opvaskeren.


Emhætte og filter

Den kan blive rigtig nasty, clean it! Jeg rengører mine filtre ved at lægge dem i vasken og hælde kogende vand over, flere gange. Så ligger jeg dem i blød i eddike natten over og så mere kogende vand. Så bliver de som nye.


Emhætten tørrer jeg af med universal rengøring.


Børster og kamme

Jeg tror at alle fjerner hår fra deres børste på regulær basis, men hvor mange rengører den sådan rigtigt?


Jeg har en i plastik, så den tager ikke skade af at komme i blød... Jeg skylder den med varmt vand, kommer shampoo på og skrubber mellem børsterne med en rengøringstandbørste. Når jeg er tilfreds med resultatet, ligger jeg den i blød i eddike natten over. Skyld og tør, og så er den klar til brug igen.


Træbørster skal man være lidt mere forsigtige med. Du kan sagtens vaske den og skrubbe den, men jeg tror ikke du skal lægge den i blød.


Keyboard

Både på bærbarer og stand alones; Det er helt vildt klamt hvad der er med bakterier på tastaturer. Trykluft og sprit. Just sayin'.


Telefon

iPhone, Android, tryktelefon eller drejeskive; vi rør ved telefonerne uden at have vasket fingrer og vi rør ved dem meget. Og så sætter vi dem ovenikøbet op til ansigtet. bwadder.

sprit på en klud, så er den klaret.